Hoe leuk!

Jullie gaan trouwen!!

Hoe leuk!

Jullie gaan trouwen!!

Hoe leuk!

Jullie gaan trouwen!!

Veel van jullie weten al wel, dat ik mega fan ben van livemuziek tijdens de ceremonie. Met livemuziek breng je zovele meer dynamiek in het moment! Nu heb ik inmiddels al met veel verschillende artiesten samen mogen werken, en eigenlijk was er altijd enig overleg mogelijk en tilden we samen de ceremonie tot een hoger level. Toch kan ik niet anders, dan 1 artiest in het bijzonder met jullie te delen. Khalil Toumi.

Khalil is een bijzonder sympathieke, professionele, getalenteerde gitarist/zanger. Als ik samen met hem jullie ceremonie mag inkleuren, durf ik zonder schroom en met volle overtuiging jullie mede te delen, dat we dan samen een ceremonie gaan beleven, die jullie èn jullie gasten nog ooit hebben meegemaakt. Wij zijn zo op elkaar ingespeeld, we durven blind op elkaar te vertrouwen…

Woorden en muziek tot een magisch geheel

Jullie kennen allemaal vast wel de ceremonies waar er op 3 momenten muziek wordt gespeeld. Bij binnenkomst, bij het tekenen van de akte en bij het verlaten van de ceremonie. (ook prachtig!) Maar met Khalil en mij werkt het zo: ik schrijf de toespraak, ik deel deze met Khalil, Khalil weet van jullie voorkeuren af qua muziek, en voegt op gevoel op verschillende plekken in de ceremonie muziek toe (soms wel op 8 of 9 momenten! Soms alleen een coupletje refreintje, soms alleen instrumentaal, ….), we lopen alles minutieus door en kleuren zo de ceremonie met woorden en muziek tot een magisch geheel. Wordt een intiem, klein moment nòg fragieler, wordt een grappig moment nòg hilarischer, krijg je een haast filmisch geheel, echt zo heerlijk!!

In onderstaande tekst stelt Khalil zich graag zelf aan jullie voor!

Het is eind 2018 als ik een telefoontje krijg van m’n zus. Ze vertelt me enthousiast – nog onbewust van de gevolgen voor haar vrije tijd – dat zij ceremoniemeester mag zijn voor de bruiloft van Kim. Een van haar beste vriendinnen. “Zou jij het leuk vinden een liedje te zingen tijdens de ceremonie? Ze zitten te denken aan Here Comes The Sun, ken je dat nummer?”.

Ik ben even stil. Een parel van een lied, uitgebracht door een van de beroemdste bands ooit, op een van de beste albums ooit? Natuurlijk ken ik Here Comes The Sun! Live muziek tijdens de ceremonie daarentegen. Werkt dat? Als beginnend muzikant, vechtend voor een luisterend oor gaat er een lampje boven m’n hoofd branden.

Vele prachtige bruiloften volgden waar ik de muzikale omlijsting voor mocht doen. Ik dacht alles meegemaakt te hebben. Tot ik ineens een mailtje van Reinolda kreeg in verband met een ceremonie die vrijdag in Paterswolde. “Wat een heerlijke stem en vibe breng jij met je mee!! Nu al zo zin in vrijdag!” Ze vroeg of ik haar toespraak op een aantal punten muzikaal zou willen aanvullen. Ik aarzelde even maar ging de uitdaging aan.

Die vrijdag verzorgden Reinolda en ik samen een prachtige ceremonie waarin tekst en muziek perfect verweven werden tot één geheel. Een ware synergie! Na verschillende complimenten van de gasten ging er bij mij weer het lampje branden. Een persoonlijk verhaal van een ervaren spreekster als Reinolda, aangevuld met livemuziek, tilt een ceremonie van bijzonder naar onvergetelijk. Na die eerste keer besloten we vaker samen te werken.

Mede vanwege mijn conservatorium achtergrond heb ik een groot en divers repertoire opgebouwd en ben ik thuis in veel verschillende stijlen. Hierdoor heb ik voor elk moment en elke tekst wel een passend instrumentaal stuk of lied liggen. Daarnaast ben ik zelf liedschrijver. Een origineel nummer van mij tijdens de ceremonie, of het aanpassen van een bestaand nummer behoort ook tot de mogelijkheden.

Het zou me een eer zijn ook op jullie bruiloft met Reinolda samen te werken. Meer over mij lezen? Neem dan een kijkje op mijn website: www.ceremoniemuziek.nl

Veel (de meeste) van de foto’s op mijn website zijn gemaakt door Svenja Photgraphy, Peter van der Lingen en Inge Kooiman

Spreken uit Liefde • Trouwambtenaar Reinolda de Bruin • PRIVACY PROTOCOL